Dobře se najíst v centru Prahy na Pražských Příkopech je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pondělí 11.3.2024
(vybraná jídla a restaurace)
LOKALITA HYBERNSKÁ ULICE
ČERVENÝ JELEN
Hybernská 1034/5, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:15 hodin.
Polévky:
Kohoutí vývar | játrový knedlík | vaječné nudle | mrkev | – 85 Kč
Karotkový krém | zázvor | kokosové mléko | koriandr | brioška | – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Nadívané jarní kuřátko | 1/2 | slaninová nádivka se šalvějí | citronové jus | špenátové listy | konfitovaná kořenová zelenina v kachním tuku | – 235 Kč
Hřbetní filet z tresky | 160g | omáčka s medvědím česnekem | pórek | hrášek | bramborová rosti | – 245 Kč
Hovězí steak „Strinberg“| 180g | cibulovo-hořčičná krusta | pepperonatta | pečená brambora na soli | zakysaná smetana s bylinkami | – 265 Kč
Pečená vaječná frittata | Ementál | čedar | batáty | brokolice | jarní cibulka | – 225 Kč
Dýňové risotto | Hokaido & máslová dýně| rajčata | Gorgonzola| Mascarpone | | dýňová semínka | – 230 Kč
Dezert:
Maxi makronka| krém z mléčné čokolády | karamelizované ořechy | – 85 Kč
Speciální nabídka:
V nabídce restaurace Červený Jelen na obědovém menu naleznete navíc ještě GRILL a A LA CARTE MENU i další dezerty.
Celé obědové menu naleznete ZDE V ODKAZU.
LOKALITA V CELNICE ULICE
LA GARE
V Celnici 1038/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 hodin.
Polévka:
Cizrnová, tahini pasta, koriandr – 85 Kč
Předkrm:
Tarte flambée se sýrem munster – 235 Kč
Hlavní jídlo:
Grilovaná hlíva, grenaille, vejce 63°C, holandská omáčka – 247 Kč
Černé risotto, tomaty, kalamáry – 295 Kč
Králičí hřbet plněný olivami a bylinkami, koňaková omáčka, špecle – 348 Kč
Grilované hovězí žebro, marinovaná cibule, dušená rýže – 267 Kč
Hovězí roastbeef, pepřová omáčka, Lyonské brambory – 316 Kč
CACAO PRAGUE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Polévka:
Chřestová polévka – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Špagety Carbonara – 155 Kč
Poke bowl s uzeným tofu, mangem a kešu – 155 Kč
Zelený ledový čaj – 40 Kč
KOLKOVNA CELNICE
V Celnici 1031/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Kuřecí vývar s masem a zeleninou – 45 Kč
Hlavní jídlo:
Beef burger, čedar, uzená slanina, hořčicové aioli, celer. salát, mřížky – 209 Kč
Červené curry s kuřecím masem a zeleninou, jasmín. rýže, koriand, 150g – 179 Kč
RESTAURACE OBECNÍ DŮM
Nám. Republiky 1090/5, Praha 1
Polévky:
Jemný hráškový krém, parmazánová arancina – 125 Kč
Předkrmy:
Caesar salát, grilované kuřecí prso, ančovičkový dresink, chlebový chips, parmazán – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Pošírovaný mořský vlk, šafránová tarhoňa, zelený olej, marinované olivy – 349 Kč
Krůtí steak špikovaný slaninou, opečené brambory, omáčka z medvědího česneku – 329 Kč
Kančí ragů s kořenovou zeleninou, špecle opékané na sádle – 285 Kč
LOKALITA NA PŘÍKOPĚ ULICE
KOGO Slovanský dům
Na Příkopě 22, Praha 1
Speciální denní nabídka:
CARPACCIO Z ČERSTVÉHO TUŇÁKA S VOLSKÝM OKEM A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA, LOSOSA A AVOKÁDA S WASABI MAJONÉZOU – 595 Kč
TATARÁK Z TUŇÁKA S AVOKÁDEM, SRIRACHOU A TERIYAKI SALSOU – 595 Kč
RIZOTO S LANGUSTÝNAMI A KREVETAMI NA SICILSKÝ ZPŮSOB – 555 Kč
RIZOTO S KREVETAMI A ZELENÝM CHŘESTEM – 585 Kč
KREVETY V JAPONSKÉ TEMPUŘE S PIKANTNÍ OMÁČKOU – 695 Kč
FILET Z DIVOKÉHO MOŘSKÉHO VLKA NA PÁNVI S KREVETAMI, RAJČATY A OLIVAMI S BRAMBOROVOU KAŠÍ SE ŠPENÁTEM – 695 Kč
CHOBOTNICE S CHERRY PICCANTE A KIMCHI – 565 Kč
FILET Z KAMBALY NA PROVENSÁLSKÝ ZPŮSOB S PEČENOU ZELENINOU – 725 Kč
SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK NA MILÁNSKÝ ZPŮSOB S BRAMBOROVOU KAŠÍ – 595 Kč
LOKALITA OVOCNÝ TRH ULICE
PUBLIC CHILLI
Ovocný trh 12, Praha 1
Polévka:
Kuřecí vývar s rozšlehaným vejcem – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Vepřové masové kuličky na rajské omáčce s kokosovou rýži, koriandrem – 229 Kč
Pad thai s kuřecím masem, zeleninou a praženými arašídy – 239 Kč
Bun nem smažené vepřové závitky se salátem, rýžovými nudlemi, sladkokyselou omáčkou, praženými arašidy a křupavou cibulkou – 229 Kč
Speciální nabídka:
KURZY VAŘENÍ
V Public Chilli pořádají kurzy vaření, kde vás Natali naučí vařit speciality převážně asijské kuchyně.
Více informací ZDE V ODKAZU.
NA ČEPU
Ovocný trh 1096/8, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévky:
Kapustová s uzeným masem, 0,3l – 50 Kč
Hovězí vývar s masem a nudličkami, 0,3l – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí cordon bleu, vařené brambory, 130g – 195 Kč
Vepřový guláš, houskový knedlík, 130g – 190 Kč
Pikantní hovězí nudličky, dušená rýže, 130g – 195 Kč
Čočkový salát s halloumi a vejcem, 250g – 190 Kč
Míchaný zeleninový salát s quinoa a mozzarellou, toast, 250g – 255 Kč
Menu:
Hovězí vývar s masem a nudličkami 0,3l & Šunka od kosti na grilu, bramborová kaše, 250g – 225 Kč
Nápoje k obědu:
Birell, birell pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Čepovaná malinovka, 0,25l – 39 Kč
Filtrovaná voda s citrusy, 0,45l – 39 Kč
NOVÝ BONUS PROGRAM / 10+1 / – každý “ jedenáctý “ oběd do 200 Kč je ZDARMA!
Rozhovor se spolumajitelem restaurace Na Čepu – Jiřím Mokrým.
GAMBEROROSSO
Jakubská 744/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Crema di carote con cannella – mrkvový krém se skořicí – 65 Kč
Hlavní jídlo:
Insalata Nizza míchaný sezonní – salát s tuňákem, černé olivy, vejce – 179 Kč
Lasagne di verdure, insalata, besciamella – zeleninové lasagne, salát, bešamel – 190 Kč
Gnocchi di patate con salsiccia, funghi, rosmarino – bramborové noky se salsicciou, houby, rozmarýn – 210 Kč
Filetto di dentice rosso, carota, piselli, bok choy, succo di yuzu – filet z chňapala červeného, karotka, hrášek, bok choy, yuzu jus – 355 Kč
Pizza Zucchine e Capra – fior di latte, bazalkové pesto, cuketa, kozí sýr, piniové oříšky – 189 Kč
LOKALITA NA POŘÍČÍ ULICE
AMANO
Na Poříčí 48, Praha 1
Polední menu servírují formou denních specialit ve všední dny od 12:00 do 15:00 hod.
Nabídka:
Polévka 125 Kč
Pasta / Risotto 345 Kč
Maso / Ryba 395 Kč
Menu:
Polévka z lesních hub, bylinkové Mascarpone
Risotto se sýrem Provolone picante, glazovaná telecí líčka
LA REPUBLICA
Na Poříčí 1041/12, Praha 1
Polévka:
Hovězí vývar z oháňky – 40 Kč
Hlavní jídlo:
Cesar salát sypaný parmazánem (bez masa) – 149 Kč
Kuřecí špíz se steakovými hranolkami a tatarskou omáčkou – 169 Kč
Hovězí guláš s houskovými knedlíky a čerstvou cibulkou – 179 Kč
Hovězí flank steak s rozmarýnovými brambory a pepřovou omáčkou – 299 Kč
Losos s chorizem, cherry rajčaty a čerstvou bazalkou – 299 Kč
LOKALITA CELETNÁ ULICE
PIVOVAR U SUPA
Celetná 563/22, Praha 1
Polévka:
Kuřecí vývar, nudle, zelenina – 57 Kč
Hlavní jídlo:
Poutine (hranolky zapečené s trhaným hovězím v omáčce, sýr, jalapeňo) – 175 Kč
Caesar salát s uzeným lososem – 175 Kč
PASTA FRESCA
Celetná 11, Praha 1
Polévka:
Rajčatová polévka se sýrem mascarpone a bramborovými noky – 85 Kč
Hlavní jídlo:
Tagliatelle s houbami chiodini, česnekem a smetanou – 218 Kč
Rigatoni s masovými kuličkami z hovězí svíčkové a omáčkou ze sicilských rajčat – 225 Kč
Nízká roštěná alla Fiorentina s paprikami Padrón a restovanými brambory – 348 Kč
LOKALITA SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ
BRASSERIE THE JULIUS
Senovážné náměstí 939/3, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Denní polévka – 85 Kč
Předkrmy:
Tatarák z hovězího masa s majonézou, kapary, topinky z bílého chleba – 140 Kč
Hlavní jídlo:
Steak z Top Blade USA, zelené fazolky, červená cibule, bramborová kaše, rozmarýnový demi-glace – 290 Kč
Kuřecí Pad Thai vaječné nudle, zelenina, koriandr, arašídy, limetka, smažená cibulka – 280 Kč
Opečený filet z candáta, jarní zelenina na másle, cukrový hrášek, rajčatová pěna, výhonky – 290 Kč
Hlíva královská, zastřené vejce, cizrnové pyré, omáčka beurre blanc s naším bylinkovým olejem – 280 Kč
Pasta carbonara, italská slanina guanciale, žloutek, sýr Pecorino, čerstvě mletý pepř – 290 Kč
Dvouchodové menu:
Denní polévka a hlavní jídlo si vyberte dle vaší chuti – 315 Kč
Dezerty:
Trhanec se sladkým tvarohem, malinový džem, borůvky – 140 Kč
Čokoládová zmrzlina s Nutellou – 90 Kč
Něco zdravého:
Listový salát, čerstvá zelenina, domácí dresink – 210 Kč
Extra losos – 110 Kč
Extra kuře – 70 Kč
ZEM PRAGUE
Hotel Andaz, Senovážné náměstí 976/32, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Hovězí kroketa, Červené zelí, Švestky, Lískové ořechy – 210 Kč
Miso polévka, Udon nudle, Mrkve, Tofu, Koriandr – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Vepřová líčka, Čočka, Fermentovaný tuřín, Vepřový vývar – 396 Kč
Pečená řepa, Mrkvové pyré, Pikantní granola, Bryndza – 376 Kč
Dezert:
Jahodové mochi, Yuzu, Sakura, Kaviár, Matcha ice cream – 210 Kč
LOKALITA JINDŘIŠSKÁ ULICE
RESTAURACE TISKÁRNA – JINDŘIŠSKÁ
Jindřišská ulice 940/22, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
DRŮBEŽÍ VÝVAR S JÁTROVOU ZAVÁŘKOU – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÉ CUKETY v sezamové strouhance, brambory, tatarská omáčka – 189 Kč
SRBSKÉ RIZOTO s vepřovým masem a balkánským sýrem, kyselá okurka – 189 Kč
MEXICKÝ GULÁŠ Z HOVĚZÍHO KARABÁČKU s fazolemi, jasmínová rýže – 179 Kč
Speciální tip:
QUESADILLA S KUŘETEM, SÝREM CHEDDAR A GOUDA, pikantní rajčatová salsa, hranolky s limetovou majonézou – 219 Kč
ŠPEJLE – BISTRO a TAPAS BAR
Jindřišská 937/16, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Nabídněte si z našeho špejlového baru:
Účtovat vám budou podle počtu nasbíraných špejlí 33 Kč / ks
LOKALITA PRAŽSKÁ MASARYČKA
MASARYČKA
Masarykovo nádraží, Havlíčkova 1014/2, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:30 hodin.
Polévka:
Hráškový krém s máslovými krutony – 59 Kč
Předkrmy:
Mrkvový salát s jablky – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Smažený květák s pažitkovým bramborem, tatarská omáčka – 165 Kč
Zapečené flíčky s vejci a uzeným masem, kyselé okurky – 169 Kč
Španělský ptáček s jasmínovou rýží – 175 Kč
Filet z lososa s máslovými grenaillemi a hořčičnou omáčkou s koprem a medem – 249 Kč
LOKALITA NA FLORENCI
GREENTABLE – BISTRO
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
GREENTABLE – GASTRO LOUNGE
Florentinum, Na Florenci 15, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:45 hodin.
LOKALITA OPLETALOVA ULICE
THE MONKEY BAR
Opletalova 21, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Polévka ze sladkých brambor a mrkve s nakládaným zázvorem – 100 Kč
Předkrmy:
Salát s rukolou a marinovanou červenou řepou, sýr feta – 130 Kč
Hummus z červené řepy a kozího sýra – 150 Kč
Hlavní jídlo:
Rizoto s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem – 230 Kč
Zapečené gnocchi v lanýžové omáčce se sýrem brie – 250 Kč
Grilované kuřecí supreme na krémovém špenátu s pečenými cherry rajčátky – 250 Kč
Pečený vepřový bůček s teriyaki glazurou, podávaný s topinamburovým pyré, pak choi – 220 Kč
Grilovaný filet z lososa se zeleninou a sladkou sójovou omáčkouu – 240 Kč
Dezert:
Snickers dort se slaným karamelem – 100 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ VÁCLAVÁK
PEONY ASIAN FUSION
Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Nápoje:
Birell, pomelo&grep, 0,3l – 39 Kč
Pilsner Urquell, 12°, 0,3l – 39 Kč
RESTAURACE TALÍŘ
Václavské nám. 779/16, Praha 1
Každý všední den připravujeme polední degustační menu.
Polévka a tři degustační talíře se podávají mezi 11:00 a 14:00 hod.
Denní menu:
Denní menu se podává mezi 12:00 a 14:00 hod.
Předkrm:
Mozzarella caprese s bazalkovým pestem a redukcí z balsamika – 180 Kč
Polévka:
Frankfurtská polévka s bramborami a restovaným párkem – 55 Kč
Kuřecí vývar s nudlemi, zeleninou a trhaným masem – 69 Kč
Hlavní jídlo:
Wrap s kuřecím masem a zeleninou, nachos, koktejlový dip – 175 Kč
Grilovaný losos se špenátem, rozmarýnové brambory Grenaille – 260 Kč
Thajské kuřecí curry s koriandrem a jasmínovou rýží – 165 Kč
Svíčková na smetaně z Holštýnského býčka s karlovarským muffinem a brusinkami – 180 Kč
Plumlovský krůtí řízek s bramborovými kroketami, sýrem a ředkvičkovou remuládou – 175 Kč
Dezert:
Jablečný koláč s drobenkou – 95 Kč
LOKALITA ŠTĚPÁNSKÁ ULICE
ALCRON RESTAURANT
Hotel Alcron, Štěpánská 623/40, Praha 1
Předkrmy:
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z BATÁTŮ – PASTINÁK – MRKEV A CREME FRAICHE – 145 Kč
SALÁT S MEDVĚDÍM ČESNEKEM – VEJCEM – OKURKOU – ZAKYSANOU SMETANOU – CIBULÍ – 135 Kč
Hlavní jídlo:
MOŘSKÝ VLK – MRKEV – GRILOVANÁ ČEKANKA – ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA – 380 Kč
KROUPOVÉ RIZOTO – DÝNĚ – KVĚTÁK – 365 Kč
PLNĚNÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK HUSÍM MASEM – KEDLUBNOVÉ ZELÍ –HUSÍ JUS – SMAŽENÁ CIBULKA – 375 Kč
RIB-EYE – GRATINOVANÉ BRAMBORY– CIBULE – 785 Kč
Dezert:
BABA AU RUM – MASCARPONE – KARAMELOVÁ ZMRZLINA – 140 Kč
ŠVESTKOVÝ SORBET – 70 Kč
Navíc můžete využít i nabídku A LA CARTE v odkazu ZDE
LOKALITA VODIČKOVA ULICE
BOHEMIA GOOSE
Vodičkova 682/20, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévky:
Frankfurtská polévka – 59 Kč
Výběr polévek z našeho stálého menu za zvýhodněnou cenu – 59 Kč
Hlavní jídlo:
Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky – 179 Kč
Trhaný přeštický čuník na restovaných bramborách se sázeným vejcem – 179 Kč
1/2 Pečeného kuřete, nakládaná zelenina, pažitkové brambory – 175 Kč
Kuřecí nudličky na zeleném pepři s jasmínovou rýží – 179 Kč
Vykoštěné vepřové koleno s kedlubnovým zelím, šťouchané brambory – 179 Kč
Dezert:
Dezert dle denní nabídky – 69 Kč
GARDEN´S RESTAURANT
Vodičkova 35, Praha 1
Polévky:
Hovězí vývar, játrové knedlíčky, domácí nudle, zelenina – 155 Kč
Předkrmy:
Hovězí carpaccio, olivy taggiasche, parmezán, rukola, pečivo – 325 Kč
Tatarák z daňka, lanýžové perličky, lanýžový olej, parmezán, pečivo – 325 Kč
Smoukovaná hovězí roštěná, yuzu okurka, perlová cibulka, dijon majonéza, piklovaná hořčičná semínka – 325 Kč
Hlavní jídlo:
Dančí ragú na červeném víně, estragonové krokety, lardo, lesní houby, pálená šalotka – 445 Kč (3 chodové menu 670 Kč)
Mořský ďas, langustýnka, grilovaný artyčok, bramborový fondant, bisque, špenát, microgreens – 680 Kč (3 chodové menu 905 Kč)
LOKALITA NÁRODNÍ ULICE
CAFÉ LOUVRE
Národní 22, Praha 1
Polévka:
KRUPICOVÁ POLÉVKA S VEJCI, 0,25l – 59 Kč
VELKÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA SE ŠAFRÁNEM, máslové krutóny, 0,4l – 99 Kč
VELKÝ HOVĚZÍ VÝVAR S JÁTROVÝM KNEDLÍKEM A ZELENINOU, 0,4l – 79 Kč
Hlavní jídlo:
HOVĚZÍ PEČENĚ NA HOUBÁCH, dušená rýže, 120g – 169 Kč
VEPŘOVÉ KOSTKY V MRKVI, vařené brambory s petrželkou, 150g – 179 Kč
KUŘECÍ PRSÍČKA V ÚPRAVĚ SOUS-VIDE, ratatouille, opečené brambory s tymiánem, 150g – 189 Kč
POMALU PEČENÁ KRŮTÍ PRSÍČKA NA ROZMARÝNU, zapečený žampión s modrým sýrem, bramborová kaše, 150 g – 199 Kč
RESTOVANÁ TĚSTOVINOVÁ RÝŽE S FAZOLKAMI A KUKUŘICÍ, sýr Queso fresco, pikantní mexická salsa, 350g – 179 Kč
SPECIALITA – VEPŘOVÉ NUDLIČKY PRAŽSKÉHO „FLAMENDRA“, smažené bramborové hranolky, 250g – 189 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – VELKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ, karlovarské knedlíky, 180g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SVÍČKOVÁ PEČENĚ NA SMETANĚ, houskové knedlíky, brusinky, 200g – 269 Kč
NEJVÍCE ŽÁDANÉ – SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY V SEZAMOVÉ STROUHANCE, vídeňský bramborový salát, polníček, 180g – 269 Kč
KOZLOVNA U PAUKERTA
Národní 981/17, Praha 1
Polévka:
Dršťková – 50 Kč
Hlavní jídlo:
Španělský ptáček s dušenou rýží, 150g – 192 Kč
Srnčí guláš se špekovým knedlíkem, 150g – 195 Kč
Francouzské brambory s uzenou krkovičkou, kyselá okurka, 300g – 179 Kč
RESTAURACE TISKÁRNA – NÁRODNÍ
Národní 39, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
DRŮBEŽÍ VÝVAR S JÁTROVOU ZAVÁŘKOU – 59 Kč
Hlavní jídlo:
SMAŽENÉ CUKETY v sezamové strouhance, brambory, tatarská omáčka – 189 Kč
SRBSKÉ RIZOTO s vepřovým masem a balkánským sýrem, kyselá okurka – 189 Kč
MEXICKÝ GULÁŠ Z HOVĚZÍHO KARABÁČKU s fazolemi, jasmínová rýže – 179 Kč
Speciální tip:
QUESADILLA S KUŘETEM, SÝREM CHEDDAR A GOUDA, pikantní rajčatová salsa, hranolky s limetovou majonézou – 219 Kč
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:
HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.